Thema Evolving – Houten Sculptuur IV – Titel “Perfection of Nature”.

Het thema Evolving lijkt voor mij wel een onuitputtende bron van inspiratie te worden. Ik heb nog vele ideeën hiervoor. Er zullen er denk ik nog wel een paar volgen denk ik zo.

Nummer IV is een grote sculptuur van bijna 4 meter hoog, een enorme stam Acasia (Robinia) wat voor mij een genot was om hieraan te werken, heerlijk om tussen de stenen sculpturen door weer eens een autonoom houten project te maken. In deze sculptuur wilde ik de combinatie van mijn “hand” en de natuur samenvoegen in 1 object. Op vele plekken is de handtekening van de natuur zo mooi dat ik dit niet wil aanpassen. Hierdoor ontstaat er een geheel dat naar mijn gevoel een mooi en evenwichtig geheel vormt. De beitelstructuren, die ik in lijnen door en om de boom heen laat golven, versterken de grillige aanblik van deze sculptuur maar maken hem aan de andere kant toch ook weer zacht. Hierdoor wekt het bij mij een nietig gevoel op waarbij ik voel dat de natuur nog steeds onze meerdere is. Als aanvulling op mijn werk in deze stam wilde ik binnenin verlichting aanbrengen om zo een extra effect te creëren die tevens enige kleurnuance toevoegt aan de sculptuur. Om dit te kunnen doen moest ik wel eerst de boom volledig uithollen. Zo ontstond er dus een sculptuur die van onder tot boven volledig hol is en geen kern meer bevat en derhalve niet meer kan scheuren. (bijkomend voordeel hiervan). Niet dat deze stam zou gaan scheuren met al die takken en knoesten.

Op bijgaande foto’s is goed te zien wat het effect van het licht is in deze sculptuur, het brengt niet alleen extra diepte in het geheel, maar het geeft ook een geheel andere sfeer weer. Er kan naar mijn idee dus zeker worden gesproken over een extra dimensie die door het licht aan dit beeld is toegevoegd.

Voor verdere informatie omtrent mijn beeldhouwwerken kunt u terecht op mijn website – www.jck.nu 

Deze sculptuur is nog te koop.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest