Thema Evolving – Houten beelden met als toevoeging Koper en/of epoxy.

Het thema “Evolving” is een onderwerp met veel gezichten dat zich goed laat meten met mijn werk en werkwijze.In dit thema experimenteer ik met verschillende materialen en toepassingen in combinatie met hout. Als eerste ben ik begonnen met krantenartikelen te verzamelen en deze te verwerken in een sculptuur.

Het resultaat is erg naar mijn zin en zeker de moeite waard om verdere experimenten mee te gaan doen.

De 2e sculptuur heb ik gemaakt in een behoorlijk dik stuk “Taxus“, dit hout is van nature erg rood van binnen en vormt een mooie combinatie met het rode koper. Dit koper kan worden gepatineerd zodat de mooie groenige kleur zichtbaar wordt, maar dan is de mooie rode koperkleur ook verdwenen. Daarom heb ik ervoor gekozen om het koper glimmend te laten. Doch dit zal in de loop van de tijd verkleuren en dof worden. Het koper heb ik dus behandeld zodat het eventueel buiten kan komen te staan zonder dar er verkleuring optreed.

De 3e sculptuur van dit thema dat ik momenteel gereed heb is een grote, gemaakt in Amerikaans eiken, wederom afgewerkt met rood koper. Deze keer heb ik een gedeelte gepatineerd en een gedeelte gelaten zoals het is. Nu maar even afwachten of het gewenste resultaat bereikt wordt. Als laatste experiment in deze sculptuur heb ik de natuurlijke scheuren, die eigenlijk altijd ontstaan in hout, op een bijzondere manier bewerkt zodat het 1 geheel wordt met de sculptuur, maar toch mooi zichtbaar blijft. Het resultaat is moeilijk te fotograferen daar het om een glasheldere epoxy gaat. (Zie de onderste sculptuur).

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest