Wandlamp van natuursteen

Voor een klant heeft Jan-Carel een schitterende serie ‘Applied Art’ objecten mogen ontwerpen en maken. De vraag van de klant was om in het interieur  een rustige en natuurlijke uitstraling te creëren  met een paar grote bijzondere objecten in de badkamers en toiletruimtes alá JcK.

Dat was natuurlijk voor Jan-Carel een prachtige gelegenheid om zijn laatste ontwikkelde objecten te integreren in deze ruimtes. De badkamer is reeds voorzien van de ruim 3.000 kg wegende dubbele fontein (zie dit filmpje over de plaatsing). Daarnaast heeft hij ook kleine fonteinen ontworpen en gemaakt en als aankleding de wandlamp(en) aan de wand met een zelfde rustieke en natuurlijke uitstraling.

De steensoort

Alle objecten zijn gemaakt van een natuursteensoort, genaamd Diabas. Dit is een schitterende steensoort die bijzonder geschikt is om buiten te plaatsen en daarom dus ook zeer geschikt is voor in een natte ruimte. In tegenstelling tot marmer dat vrij snel zijn mooie gepolijste hoogglans verliest, kan deze steensoort juist wel de glans bewaren. Dit was een eerste reden om deze steensoort te gebruiken, maar de grootste reden was de kleur en uitstraling van de steen. Deze paste perfect bij de rest van de kleuren in dit huis. Marmer is ook een prachtige soort steen om hiervoor te gaan gebruiken, al vergt die ietwat meer onderhoud dan de Diabas objecten. Deze worden op de ruwe gedeelten ook voorzien van een impregneer om juist op die plekken geen vuil meer in de steen te laten trekken (denk aan tandpasta op een wastafel van natuursteen).

De wandlamp

De wandlamp op de foto weegt ca 35-40 kg. en is in diameter ca 40 cm breed. De dikte is 14 cm en hij is direct aansluitbaar op het lichtnet. De trafo zit namelijk aan de achterzijde in de lamp verwerkt om zo direct op de muur te kunnen worden gemonteerd. Het lampje zelf is een warm wit LED-lampje die maar 2W verbruikt en daarom ook nog eens lekker duurzaam is.

Interesse?

Heeft u nu interesse in dergelijke ‘Applied Art’ objecten van Jan-Carel, stuur dan een mail naar info@jancarelkoster.com of bel even met Jan-Carel ( +31-(0)6-36110434 ).
Hij staat u graag te woord en laat u met alle liefde zijn voorraad stukken zien die her en der in zijn werkplaats staan opgesteld.

De lampen op de foto’s zijn momenteel nog op voorraad. Het is een grote (40 kg) en een kleinere lamp (10 kg).

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Beeldhouwer Jan Carel Koster
Average rating:  
 0 reviews

Pin It on Pinterest