Urnen, grafmonumenten en gedenkbeelden.

Steeds vaker zoeken mensen voor de laatste rustplaats van hun dierbare Urnen, grafmonumenten of gedenkbeelden die in sfeer en uiterlijk een persoonlijke herinnering vormen. Wilt u op een unieke en persoonlijke wijze een dierbare gedenken? Dan kunt u Jan-Carel vrijblijvend om informatie vragen. Wellicht kan hij wat voor u betekenen in het personaliseren van uw specifieke wensen.

Beeldhouwen is namelijk zijn leven! Hij doet dit dan ook al meer dan 40 jaar.

Op zijn 6e jaar is hij reeds begonnen in de werkplaats van zijn grootvader. Zijn ambachtelijke ervaring heeft Jan-Carel van hem mogen meenemen in zijn hedendaagse werk.

Naast zijn vrije werk maakt hij veel werk in opdracht waaronder tevens urnen, gedenkbeelden en  monumenten. Hij hanteert hierbij verschillende materialen zoals; hout (Eiken of Acasia), steen (marmer, graniet en zelfs edelsteen), maar alles afhankelijk van uw wensen.

Persoonlijk Urnen

Het bijzondere van zijn aanpak is dat hij samen met u (de nabestaanden) op zoek gaat naar de beste vertaling van uw wensen, ideeën en herinneringen. Door dit nauwe contact en zijn vakkennis ontstaat er een uniek en persoonlijk concept voor bijzondere Urnen. De totstandkoming is dan ook een intensief proces en levert vaak een belangrijke bijdrage aan de rouwverwerking.

Ervaring-kwaliteit

Als kunstenaar heeft Jan-Carel inmiddels vele urnen, grafbeelden en monumenten mogen vervaardigen. Hiervan zijn er maar enkele op zijn website te vinden uit respect voor de nabestaanden. Doch in de diversiteit en kwaliteit van zijn andere werken kunt u de jarenlange ervaring terugvinden. In al zijn werk staat vakmanschap in combinatie met passie voor het creëren en het weerspiegelen van gevoelens in zijn werken voorop.

“Kwaliteit is voor mij een vereiste, vandaar dat ik mijn kunstwerken uit de beste materialen vervaardig”.

 

Werkwijze

Hoe gaat de realisatie van een Urn of grafmonument in zijn werk?

Na een uitgebreid oriënterend gesprek waarin uw wensen en/of de wensen van de overledene worden besproken, kunt u altijd vragen om een schetsontwerp te laten maken. Ook wordt aan u gevraagd in wat voor materiaal u de urn wenst en welk budget er is om iets unieks voor u te creëren. Samen met de presentatie van het ontwerp zullen ook de kosten aan bod komen. Gaat u akkoord met het ontwerp, dan wordt er begonnen met de uitvoering. Het technische deel van hoe Jan-Carel een Urn maakt kunt u in het kort in onderstaande filmpje bekijken.

U moet rekenen op een periode van enkele maanden voordat de urn af is, afhankelijk van de soort steen die u hiervoor kiest. Natuurlijk bent u altijd welkom om tussentijds de vorderingen in zijn atelier te komen bekijken. U krijgt zelfs de mogelijkheid om wanneer u dit wenst zelf mee te werken aan de urn.

Hebt u meer vragen over de totstandkoming van urnen, gedenkbeelden of een monument? Neem dan gerust contact met Jan-Carel op.Voor een vrijblijvende afspraak kunt u contact opnemen via onderstaand mailadres en/of telefoonnummer.

Tekst gaat verder onder dit filmpje

Unieke urn in Edelsteen

Kosten

Mijn mening is dat het binnen ieders bereik moet liggen om te kunnen beschikken over een unieke urn of grafmonument. Een persoonlijke urn, gedenkteken of monument hoeft lang niet altijd duur te zijn. Door het directe contact tussen kunstenaar en opdrachtgever kunnen de kosten van een urn in sommige gevallen laag gehouden worden. Geef uw wensen aan zodat u samen met hem een passend en gedenkwaardige urn kunt laten vervaardigen. Bedenk wel dat deze urnen niet standaard zijn en er dus ook maar 1 van is. Juist dat maakt het ook weer persoonlijker.

Hieronder ziet u wat prijzen om u een indicatie te geven wat u kunt verwachten wanneer u bijvoorbeeld een urn in edelsteen wilt.

Prijs Urn:

Zoals u beseft is een urn in diverse materialen te maken. Van hout tot aan edelsteen toe, zoals in bovenstaande filmpje is te zien. De prijzen variëren dan ook sterk omdat deze geheel afhankelijk zijn van uw wensen. In edelsteen zoals hierboven moet u al gauw denken een bedrag tussen €.3.500,- en €. 4.000,- maar ook weer afhankelijk van de soort steen en kwaliteit. Een urn in marmer zal veel minder kostbaar zijn, (afhankelijk van de vorm die Jan-Carel moet uithouwen).

Prijsverschil

Daarentegen zijn er op diverse webshops vele basisurnen verkrijgbaar die qua prijs ver beneden deze prijzen liggen. Die urnen komen namelijk in grote containers vanuit bijvoorbeeld China naar Nederland en worden daar machinaal vervaardigd. De urnen die Jan-Carel maakt zijn persoonlijk, op maat en met de hand vervaardigd zoals u in het bovenstaande filmpje heeft kunnen zien. Het prijsverschil is alleen al om die reden groot (afgezien nog van de edelsteen).

Wilt u meer weten over een persoonlijke op maat gemaakte urn? Dan vind u onderstaand de gegevens van Jan-Carel. Hij kan u verder helpen met het verduidelijken van uw specifieke wensen.

Contact Kunstenaar:

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Beeldhouwer Jan Carel Koster
Average rating:  
 0 reviews

Pin It on Pinterest