DE ZEEMEERMIN

De Meermin die je met haar liefde kan verleiden en ontvoeren, die je te gronde kan richten, mee kan nemen naar de diepste diepten. Die wraakzuchtig en meedogenloos kan zijn als ze gekwetst wordt.

Ze laat met haar mooie bovenlichaam de gulzige man toekijken en wekt de schijn dat alles mogelijk is. Maar de koude en geschubde vissenstaart, eerst onder water, is niet alleen een anticlimax maar ook een teken dat er niets mogelijk is. Ze is niet eens maagd, sterker nog – ze is niet eens vrouw van onderen. Ze vertegenwoordigt het lokkende onbereikbare. Ze trekt aan en stoot af. Brengt de man het hoofd op hol, maar vernietigt hem ook als een echte FEMME FATALE, AVANT LA LETTRE…………. Wie naar haar luistert is verloren.

De Zeemeermin is waarschijnlijk een van de bekendste figuren uit de Klassieke mythologie. Wie heeft er niet gehoord van de bekoorlijke half vis, half menselijke vrouwen die met hun verleidelijk, melodieuze stem schepen met hele bemanningen naar de rotsen lokken om hen vervolgens te zien zinken.

Met deze sculptuur wil ik, niet alleen voor mezelf, maar ook voor anderen verduidelijken wat liefde is en kan. Het is niet alleen mooi, maar kan ook verraderlijk zijn. Toch wie fair denkt en kijkt zal de juiste vruchten plukken.

Sculptuur zal in een ongeveer 2 meter hoge Eiken stam worden uitgehouwen. Bij opdracht kunt u het beeldhouwtraject volgen via mijn BLOG.

Pin It on Pinterest