€ 5.400,-

Handgemaakte natuurstenen wastafel

Beschrijving

Bent u opzoek naar een exclusieve natuurstenen wastafel voor in uw toilet of badkamer? Dan bent u bij Jan-Carel aan het juiste adres. Deze wastafels / waskommen hebben allemaal een natuurlijke en exclusieve luxe uitstraling.

In tegendeel tot wat u veelal op het internet vindt is dit niet afkomstig uit China of India. Deze worden speciaal voor u met de hand vervaardigd in Nederland (Voorthuizen) en wel door de ontwerper zelf. Zoals op de foto te zien is, is de fontein gesigneerd door Jan-Carel zelf en wel door het toepassen van een bijzondere techniek, namelijk het inkloppen van puur koper.

De fonteinen worden gemaakt in diverse soorten natuursteen. En wilt u het nog exclusiever, dan kan het ook in edelsteen worden vervaardigd, zoals quartz, Jasper, Tiger Eye etc etc. Alles passend bij uw wensen en budget.

De gebruikte steensoort die u ziet in de afbeelding is een natuursteen, genaamd Diabas dat afkomstig is uit Duitsland. Een schaarse steen tegenwoordig omdat er nog maar 1 groeve is die deze steen levert. Jammer, omdat het om een steensoort gaat die kwalitatief zeer hoog staat vermeld. Hoger dan bijvoorbeeld marmer.

De Groeves

De ontwerper / beeldhouwer gaat zelf naar de groeven om uw speciale steen uit te zoeken. De groeven zijn voornamelijk te vinden in Europa, maar voor de Edelstenen versies worden de Groeven in Zuid-Afrika bezocht. 

Vooraf zult u, indien gewenst, een schets ontvangen van het ontwerp zodat uw wensen allereerst op papier zullen worden gevisualiseerd. Op die manier kunt u uw specifieke wensen bespreken en door hem laten realiseren.

Het vervaardigen

Op filmpjes en foto’s op de website kunt u zien hoe één en ander in zijn werk gaat. De beeldhouwer houdt u als u dit wilt op de hoogte van het beeldhouw proces door middel van foto’s en filmpjes. Soms zijn er zelfs klanten die bijvoorbeeld een ochtend zelf mee komen helpen, ook dat is mogelijk.

Afvoer

De afvoer van deze natuurstenen wastafel is onzichtbaar weggewerkt in de achterzijde die speciaal hiervoor is uitgehold in de steen. Hierdoor kunt u al het leidingwerk onzichtbaar wegwerken in de muur zodat de natuurlijke uitstraling blijft gewaarborgd.

Het plaatsen

Vooraf kunt u net zoals het ontwerp en de soort steen alles bespreken, zo ook het plaatsen. Dat kunnen wij voor u verzorgen, maar u kunt dit ook zelf laten verzorgen. Geeft u dit bij uw bestelling alvast op in de rubriek opmerkingen.

Houd u er vooraf wel rekening mee dat indien de fonteinen groter worden, het gewicht een rol gaat spelen. Bij normaal formaat toiletten en of badkamers is dit overigens meestal geen probleem.

Het installeren van

Het installeren en bevestigen van de hangende wastafels is door een simpel uitgedacht systeem eenvoudig te doen. Het plaatsen moet u in verband met het gewicht wel met zijn tweeën doen.

Prijzen

Doordat alles maatwerk is, is het alleen mogelijk een prijs te noemen wanneer de schets en steensoort bekend zijn. Maar om u toch een idee te geven vindt u onderstaand de beschrijving en prijs van de bovenstaande fontein:

  • Hangend model wastafel.
  • Natuursteen – Diabaas afkomstig uit Duitsland
  • Gewicht ca 100 kg
  • Formaat H. 43 cm |  Breed ca 35 x diep 36 cm
  • Onderhoudsvrij (water met groene zeep is voldoende om de glans te behouden bij deze steensoort).
  • Afvoer aansluit maat 5/4

Prijs €.5.400,- exclusief BTW, plaatsing en levering.

Onderhoud

Het gedeelte van de steen die niet is bewerkt heeft nog de mooie natuurlijke uitstraling. De combinatie van het uitgehouwen gedeelte en de hoogglans gepolijste kom geeft dit een prachtige uitstraling die u altijd zult blijven behouden bij deze steensoort. Om die reden is het natuurlijke deel geïmpregneerd (onzichtbaar) zodat bijvoorbeeld tandpasta op uw wastafel eenvoudig is te verwijderen. Het hoogglans gedeelte zal per steensoort verschillen hoe u dit moet onderhouden. Bij marmer word de glans sneller minder dan bij bijvoorbeeld de Diabas die de glans blijft behouden.

Levering

  • Levering en plaatsing in overleg, afhankelijk van de grootte van de fontein
  • Bij de kleinere modellen is zelf afhalen ook mogelijk.

Wilt u eerst eens kijken wat er zoal gemaakt is? Neem gerust een kijkje in de portfolio waar u tussen vele andere creaties enkele bijzondere modellen vindt die reeds op maat zijn gemaakt voor diverse klanten.

Natuurlijk staan wij u ook altijd graag te woord om de mogelijkheden te bespreken. Een afspraak maken is dan de beste oplossing.

Contact

 

Werkplaats:

Garderbroekerweg 29 te Voorthuizen

BESTELFORMULIER

  • Hidden

Pin It on Pinterest