Grafmonumenten, gedenkbeelden en Monumenten

Steeds vaker zoeken mensen voor de laatste rustplaats van hun dierbare grafmonumenten of gedenkbeelden die in sfeer en uiterlijk een persoonlijke herinnering vormen. Wilt u op een unieke en persoonlijke wijze een dierbare gedenken? Dan kunt u Jan-Carel vrijblijvend om informatie vragen. Wellicht kan hij wat voor u betekenen in het personaliseren van uw specifieke wensen. 

Beeldhouwen is namelijk zijn leven! Hij doet dit al meer dan 40 jaar.

Op zijn 6e jaar is hij reeds begonnen in de werkplaats van zijn grootvader. Zijn ambachtelijke ervaring heeft Jan-Carel van hem mogen meenemen in zijn hedendaagse werk.

Naast zijn vrije werk maakt hij veel werk in opdracht waaronder tevens gedenkbeelden, grafmonumenten, maar ook urnen. Hij hanteer hierbij verschillende materialen zoals; hout (Eiken), steen (marmer, graniet en zelfs edelsteen), maar alles afhankelijk van uw wensen.

Persoonlijk grafmonument

Het bijzondere van zijn aanpak is dat hij samen met u (de nabestaanden) op zoek gaat naar de beste vertaling van uw wensen, ideeën en herinneringen. Door dit nauwe contact en zijn vakkennis ontstaat er een uniek en persoonlijk concept voor een gedenkbeeld. De totstandkoming is dan ook een intensief proces en levert vaak een belangrijke bijdrage aan de rouwverwerking.

Ervaring-kwaliteit

Als kunstenaar heeft Jan-Carel inmiddels vele grafbeelden en monumenten mogen vervaardigen. Hiervan zijn er enkele op zijn website te vinden uit respect voor de nabestaanden. Doch in de diversiteit en kwaliteit van zijn andere werken kunt u de jarenlange ervaring terugvinden. In al zijn werk staat vakmanschap in combinatie met passie voor het creëren en het weerspiegelen van gevoelens in zijn kunstwerken voorop.

“Kwaliteit is voor mij een vereiste, vandaar dat ik mijn kunstwerken uit de beste materialen vervaardig”. 

 

Werkwijze

Hoe gaat de realisatie van grafmonumenten en gedenkbeelden in zijn werk?

Na een uitgebreid oriënterend gesprek waarin uw wensen en/of de wensen van de overledene worden besproken, kunt u altijd vragen om een schetsontwerp te maken. Ook wordt aan u gevraagd in wat voor materiaal u het kunstwerk wenst en welk budget er is om iets unieks voor u te creëren. Samen met de presentatie van het ontwerp zullen ook de kosten aan bod komen. Gaat u akkoord met het ontwerp, dan wordt de vergunning bij de betreffende begraafplaats aangevraagd en wordt er begonnen met de uitvoering. 

U moet rekenen op een periode van drie tot zes maanden voordat het kunstwerk af is. Natuurlijk bent u altijd welkom om tussentijds de vorderingen in zijn atelier te komen bekijken. U krijgt zelfs de mogelijkheid om wanneer u dit wenst zelf mee te werken aan het grafmonument.

Ook de plaatsing wordt voor u verzorgd, indien gewenst samen wordt het monument samen met u geplaatst. Hebt u meer vragen over de totstandkoming van een gedenkbeeld of monument? Voor een vrijblijvende afspraak kunt u contact opnemen via onderstaand mailadres en/of telefoonnummer.

Tekst gaat verder onder dit filmpje

Handmatig polijsten van een monument

Kosten

Mijn mening is dat het binnen ieders bereik moet liggen om te kunnen beschikken over een uniek gedenkbeeld. Een persoonlijk gedenkteken of monument hoeft lang niet altijd duurder te zijn dan het traditionele aanbod. Door het directe contact tussen kunstenaar en opdrachtgever kunnen de kosten van een gedenkbeeld relatief laag gehouden worden. Geef uw wensen aan zodat u samen met mij een passend en gedenkwaardig monument kunnen vervaardigen.

Hieronder ziet u wat prijzen om u een indicatie te geven wat u kunt verwachten.

Prijsindicatie

  • Houten Kruizen van Eiken: Vanaf €uro 1.200,= (Inclusief een met de hand uitgesneden tekst)
  • Houten Grafbeeld: Vanaf €uro 2.200,= (Uw eigen ontwerp. (Gemaakt van massief Eiken). Standaard hand-uitgesneden tekstvermelding
  • Houten Grafmonumenten op maat gemaakt: Vanaf €uro 3.000,=

Inclusief een vrijblijvend oriënterend gesprek met de nabestaanden en een ontwerp. (zie hoofdstuk werkwijze).Vervaardigt in massief Eiken en standaard hand-uitgesneden tekstvermelding.

  • Stenen beelden/monumenten: Op aanvraag. Mogelijk in alle steensoorten die u maar kunt bedenken en zelfs in edelsteen.

Bovenstaande prijsindicaties zijn excl. 9% BTW, leges/vergunning kosten en exclusief plaatsing. De vergunningkosten, léges en regels zijn per gemeente en begraafplaats verschillend. U kunt bij de beheerder van de desbetreffende begraafplaats meer informatie hierover inwinnen.

Attentie:

Eikenhout is geen steen. Het is echter wel duurzaam en met het verstrijken van de tijd wordt het alleen maar mooier / natuurlijker. Het hout wordt geïmpregneerd tegen ongedierte en schimmels waarna het wordt behandeld met een biologische olie. Dit dient jaarlijks te worden bijgehouden om de levensduur van het hout te verlengen. Omdat het grafmonument / gedenkbeeld buiten staat verweert en verkleurd het hout en kunnen er door hoge temperatuurverschillen barsten in komen. Als u dit erg vindt kunt u beter niet voor hout kiezen. De levensduur is sterk afhankelijk van het soort hout en de plek waar deze staat.

 

Contact Kunstenaar:

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Beeldhouwer Jan Carel Koster
Average rating:  
 0 reviews

Pin It on Pinterest