Op aanvraag

Elk project is uniek!
Omdat we eerst uw verwachtingen bespreken zal u vooraf een
vrijblijvende offerte ontvangen.

Exclusieve wandafwerking

Bent u op zoek naar een exclusief kunstwerk in uw interieur en dan met name een exclusieve wandafwerking? Kijkt u dan hier eens naar….!

Jan-Carel heeft als beeldend kunstenaar een unieke toepassing bedacht voor de wand. Hij heeft een sculptuur gebeeldhouwd in de wand, of eigenlijk op de wand. Hierdoor ontstaat er kunst op uw strak gestucte muur. Deze manier van beeldhouwen is uniek en juist daarom ook exclusief te noemen.

Voorstelling

De afbeelding die u hierboven ziet is abstract qua stijl. Deze exclusieve wandafwerking leent zich uitstekend voor een modern en licht interieur als op de foto hierboven. Het contrast van de organische vorm op de strakke witte muur oogt als een perfect geheel. Vanzelfsprekend zijn er ook andere stijlen en afbeeldingen mogelijk en kan de kleur speciaal op uw wensen worden afgestemd. Zelfs met licht erin verwerkt kan er met deze muurkunst worden gespeeld. Er kan thematisch worden gewerkt, maar de voorstelling kan ook volledig op uw specifieke wens worden afgestemd. Wilt u bijvoorbeeld een strakke abstracte vorm als hierboven, of zoekt u juist het realisme op. In beide stijlen heeft deze beeldhouwer zijn weg gevonden. Hij vindt het dan ook een genot om voor u te mogen maken. Een geliefd huisdier of een bedrijfslogo is dan ook geen enkel probleem voor hem.

De voordelen

Voordelen van deze manier van toegepaste kunst zijn dat de kunst en wandafwerking geen 2 aparte dingen meer zijn. Beiden zijn verweven tot 1 product. Dit maakt dat de rust in het interieur zo weinig mogelijk wordt verstoord door dit beeldhouwwerk. Een ander voordeel is dat de kunst volledig is geïntegreerd in uw interieur. Alles is 1 geworden, en wanneer de tekst ‘Less is more’ u op de huid geschreven is, dan past deze unieke wandafwerking of beter gezegd deze Muurkunst perfect bij u.

Biologische wandafwerking

De wijze van stuken is niet anders dan normaal bij een strak gestucte gips wand. Wat wel anders is, is de soort gips of kalk die wordt gebruikt. Hier wordt een biologische kalkmortel gebruikt om de muur ademend en zo natuurlijk mogelijk te houden. Wilt u een tint of kleur op de wand aanbrengen dan zal u een ademende muurverf moeten nemen om zo het effect van deze biologische mortel te kunnen blijven benutten.

Manier van werken

U wilt uw muur laten stukadoren en direct een wand sculptuur erin laten verwerken? Maar hoe gaat dit dan in zijn werk? ……..

Eigenlijk is het niets anders dan een normale muur stukadoren. Tenminste zo begint het in ieder geval wel. Er wordt eerst een hechtmiddel op de bestaande muur aangebracht alvorens te beginnen. Nadat de muur strak gestukadoord is wordt er een verdikking aangebracht ter grote van de te maken wand sculptuur. Afhankelijk van het te maken object varieert de dikte van deze laag, een gemiddelde laag van 15 cm is meestal voldoende. Nadat de stuclaag een beetje is ingedroogd (ca. halve dag) kan worden begonnen met het ontwerp uit te tekenen op de verdikking. Nadien kan er direct worden gestart met het uithouwen van de wand sculptuur. Afhankelijk van de afbeelding, is Jan-Carel gemiddeld 1 week aan het werk met een wand inclusief sculptuur.

In het filmpje hieronder geeft Jan-Carel uitleg over zijn manier van werken.

Exclusieve wandafwerking

Geïnteresseerd

U kunt vrijblijvend een afspraak met Jan-Carel maken om uw wensen kenbaar te maken. Onderstaand vind u zijn contact gegevens:

BESTELFORMULIER

  • Hidden

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Beeldhouwer Jan Carel Koster
Average rating:  
 0 reviews

Pin It on Pinterest