Exclusieve wandafwerking in de vorm van een wandsculptuur

Het verhaal achter deze wandsculptuur – ‘Gabriella’

Deze exclusieve wandafwerking is gemaakt in het voormalige atelier van Nederlands Beeldhouwer ABRAHAM HESSELINK (1862-1930). Hij is o.a. bekend met zijn 3 meter hoge marmeren Engel, genaamd “De Faam”, die momenteel in het Stedelijk museum in Amsterdam staat. Op de foto hiernaast zie je de ‘De Faam’ nog staan op de plek in zijn atelier waar Jan-Carel nu zijn Engel heeft gemaakt

De Faam - Abraham Hesselink (1862 - 1930)

De Faam – Abraham Hesselink

De huidige bewoners van deze woning in Amsterdam hebben van Abrahams inpandige 5 meter hoge atelier een woonkeuken gemaakt. Hun wens was om de ‘spirit’ van Abraham Hesselink terug te laten komen in hun keuken. En om die wens te realiseren hebben zij die wens, samen met een kleine schets van wat zij in gedachten hadden neergelegd bij Jan-Carel.

Werkwijze

Jan-Carel heeft daarna in zijn eigen atelier de voorbereidingen getroffen in de vorm van het maken van enkele mallen in gips. Inmiddels waren de wanden strak gestukadoord zodat de mallen in de juiste positie konden worden gemonteerd. Enige aanpassingen waren nog nodig omdat de wens eerst was om de Engel recht te hangen. Maar toen hij eenmaal recht hing was het toch mooier om hem een beetje scheef te hangen. Ook het gezicht moest een andere positie krijgen dan eerst was aangegeven zodat het gezicht ter plekke geheel opnieuw gemaakt moest worden. Voor Jan-Carel geen enkel probleem omdat het resultaat voor hem het ultieme doel is en hij niet eerder ophoud voordat het kunstwerk voor hem de juiste uitstraling heeft gekregen.

Daarna heeft hij de vorm die hij in gedachte had uit het gips gehouwen. Door deze manier van werken lijkt het net alsof de Engel Gabriëlla uit de muur tevoorschijn komt en één is met de muur. Kijk maar eens naar het filmpje onderaan deze pagina waarin het proces stapsgewijs is te zien.

Het Licht

Het idee en het ontwerp is al een bijzonder concept dat je maar zelden ziet. Maar door er een spot op te plaatsen krijgt het geheel een extra dimensie die wordt versterkt door de LED-strip die hij heeft aangebracht achter de vleugels. Het resultaat is een prachtige en unieke wandafwerking in de vorm van een wand sculptuur die één geheel vormt met de muur en de rest van het interieur. De kleur van de muur en de Engel zijn gelijk zodat er een rustige serene uitstraling is gecreëerd.

Unieke wandafwerking | Gabriëlla | Beeldhouwer Jan-Carel Koster

Wil je ook zoiets moois aan je muur?

Wilt u nu zelf ook zoiets in uw huis of bedrijf … vraag Jan-Carel gerust eens naar de mogelijkheden. Hij neemt graag de tijd om samen met u tot een mooi idee en of ontwerp te komen. Voor deze klant heeft Jan-Carel een realistisch ontwerp gemaakt omdat de klant dit prefereerde. Maar een abstract of gestileerd kunstwerk aan je muur die één geheel vormt met je muur en interieur behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Onderaan deze pagina vind u een YouTube filmpje van een abstract kunstwerk en HIER de link naar het artikel op deze website.

 

Reageren

Leuk wanneer u reageert! Dat kan door onderaan deze pagina uw reactie achter te laten, maar ook door een mail te sturen naar:

contact@jancarelkoster.com

Een andere wandsculptuur van Jan-Carel

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Beeldhouwer Jan Carel Koster
Average rating:  
 0 reviews

Pin It on Pinterest