EXCLUSIEF BUREAU SCULPTUUR

In samenwerking met Zwaartafelen en Meubelmaker Fred Gorter heb ik een exclusief bureau sculptuur ontworpen en gerealiseerd. Het is een Bureau Sculptuur die geheel gemaakt is uit massief eiken.

De Laden

In deze sculptuur zijn 8 laden verwerkt waarvan er 4 zijn te zien. Twee ervan zijn geheel weggewerkt in de sculptuur en weer 2 andere  zijn op het eerste oog onzichtbaar. Deze komen te voorschijn zodra u de eerste lade van het bureau opent. Deze bovenste laden zijn voorzien van wederom een massief houten lade waarin de diverse voorwerpen die u in een lade opbergt zijn uitgehouwen in het hout waardoor het een uniek opbergsysteem wordt. Deze laden zijn door de klant desgewenst in te delen naar persoonlijke voorkeur. Bijvoorbeeld; uw dure ‘Gouden pen’ heeft zijn unieke omtrek die exact hiervoor in de lade wordt uitgehouwen.

De laden zijn allen niet voorzien van handgrepen, maar zijn uitgevoerd met de meest exclusieve ladesystemen op dit moment. Hierdoor opent de lade zich met een kleine druk op de lade en sluit deze weer geruisloos bij een kleine aanraking.

Het blad

Het blad van deze tafel is een dikke eiken plaat uit de top van een zware eikenstam afkomstig uit omgeving Arnhem. Het breedste gedeelte is 1.20 meter doorsnee. En met een lengte van 3 meter is dit een behoorlijk groot bureau te noemen. Onder het bureau blad is een luxe LED verlichting ingebouwd die met een afstandbediening en via een Smartphone is te bedienen in iedere gewenste RGB kleur.

QR-code

Via een QR-code zal het hele beeldhouw proces van begin tot einde in een Timelapse op Youtube zijn te zien. Zo krijgt de toekomstige eigenaar van dit exclusieve bureau een goed beeld van dit unieke stukje Toegepaste Kunst.

HIER ziet u hoe deze Bureau sculptuur is gemaakt door Jan-Carel. Wilt u nu iets weten hierover of heeft u zelf eigen wensen, neem dan gerust contact op. Jan-Carel staat u graag te woord.

06-36110434   |   jancarelkoster@gmail.com

Zo maak je een bureau - sculptuur van hout

De signatuur

Deze is subtiel geslagen met koper in de achterste ‘poot’ van het bureau. Dit bureau is exclusief en uniek in de hele wereld. Er zal geen 2e van worden gemaakt. Het bureau wordt geleverd met certificaat van echtheid.

Bij interesse of vragen kunt u een mail sturen naar: jancarelkoster@gmail.com.

Beeldhouwer Jan-Carel Koster

Maker van multidimensionale beeldhouwwerken

Beeldhouwer, in de traditionele zin van het woord. Vanaf zijn zesde jaar ambachtelijk opgeleid door zijn grootvader, een begenadigd schrijnwerker, en op die manier opgeklommen van “gezel” tot “meester”. 

Met deze “op hout” verworven kennis heeft hij vervolgens zijn werkterrein verbreed naar steen als materiaalsoort. Zijn ambachtelijke achtergrond, in combinatie met theoretische scholing en een zoektocht naar de werkmethodieken en techniek van de beroemde beeldhouwers uit de renaissance (Michelangelo!), heeft hem gemaakt tot de beeldend kunstenaar die hij nu is.

Beeldhouwer Jan-Carel Koster - 300x300
Jancarelkoster-2

Jan-Carel tracht met zijn kenmerkende abstracte en organische objecten een brug te slaan tussen  natuur, wetenschap en vakmanschap, met verwijzingen naar zowel de fysieke als de psychische omgeving en beleving.

Voor hem staat multidimensionaal werk voor het maken van 3D sculpturen met als vierde, toegevoegde dimensie het element tijd (de ruimtetijd). Deze (in principe voor ons, mensen, niet waarneembare) dimensie tracht hij tot zijn recht te laten komen door binnen zijn werken altijd te refereren aan verleden, heden en toekomst en de samenleving daarmee te laten zien en voelen dat alles en iedereen blijft evolueren.  Zelf ziet hij dit als een constante golf van energie die continu door de samenleving stroomt , een eeuwige kracht die zorg draagt voor de evolutie.

Zijn innerlijke drive om te scheppen ligt in deze existentiële wetmatigheid verankerd:

verleden maakt heden schept toekomst

Jan Carel tracht middels zijn werk een antwoord te vinden op de vraag: “Op welke manier heeft de natuur invloed gehad op het ontstaan va n de mens met zijn gevoelens en hoe vinden wij dat heden  ten dage terug?”. De vraag alleen al geeft de zoektocht van Jan Carel aan in het verbinden van de aardse mens met de oeroude kosmische invloeden hier op aarde.

Zowel zijn vrije werk als zijn werk in opdracht geeft meer en meer een beeld van deze zoektocht,  

 Een zoektocht die een leven lang zal duren.

De beschrijving van deze zoektocht kunt u volgen via zijn social stream op deze pagina.

Voor de wat uitgebreidere beschrijvingen kunt u hier de PDF van zijn laatste boek downloaden.

Enkele interessante linken :

www.gemstonesculptures.com

www.idaline.nl

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Beeldhouwer Jan Carel Koster
Average rating:  
 1 reviews
 by Willem Eelman

Jan-Carel is uniek en nog veel meer. Hij is uitermate creatief en zijn stijl + het proces om te komen tot deze stijl is heel bijzonder. Vanaf het eerste gesprek luistert hij aandachtig, stelt de juiste vragen ... wat weer resulteert in een aantal prachtige schetsen. Van hieruit gaat hij los en weet hij mij telkens weer te verrassen met een waar kunstwerk. Het mooie is ook dat de boodschap altijd goed is 'vervormd' in het kunstwerk. Zelf heb ik o.a. een kunstwerk door Jan-Carel laten maken welke werd uitgereikt als ondernemersprijs tijdens een ondernemersbijeenkomst. Ik kan u melden, hier wordt nog steeds over gesproken door de klant maar ook door haar klanten.

Unieke kunstenaar. (punt)

Pin It on Pinterest