Spirit of Wood

DIT BEELDHOUWWERK IN HOUT GENAAMD “THE SPIRIT OF WOOD” IS OP LOCATIE GEMAAKT IN OPDRACHT VAN HET UTRECHTS LANDSCHAP BIJ KASTEEL STOUTENBURG – 2011

750 jaar geleden (1252) werd op de plek waar nu het landgoed Stoutenburg staat het 1e en originele Kasteel “De Stoutenburg” gebouwd door Willem van Amersfoort. Nu 2 Kastelen verder bestaat het landgoed nog steeds en wordt het bewoond door een Franciscaanse milieubeweging, (gerelateerd aan de Franciscaanse monniken die er voorheen altijd hebben gewoond).
Deze milieubeweging houdt zich o.a. bezig met het kweken van biologische producten op hun landgoed. Ook staan ze zij aan zij met de natuur en religie. Zij geloven bijvoorbeeld dat bomen en planten gevoel hebben. Juist met dit aspect wil ik mij bezig houden doordat de bomen die gebruikt worden voor mijn sculpturen dus eigenlijk dode bomen zijn in hun ogen.
De levende bomen staan in het bos, achter het beeldhouwwerk tegenover het kasteel. Op de rand van het bos waar de energie hiervan goed voelbaar is maak ik het beeld, The Spirit of Wood”.
Dus eigenlijk de geest van het bos, of hout. En juist omdat ik veel met hout bezig ben vind ik het een eerbetoon aan het hout om dit te maken.

MET DIT BEELDHOUWWERK WIL IK DE ENERGIESTROMEN DIE IN HET ACHTERLIGGENDE BOS BESTAAT VRIJLATEN, DE STROMEN VAN HET HOUT OF BOMEN LAAT IK ALS EEN STUWENDE KRACHT ZIJN EIGEN WEG GAAN ZODAT EEN IEDER DIE DIT WIL ZIEN EN VOELEN DEZE ENERGIE KAN OPVANGEN.

Pin It on Pinterest