Foundation Black and White | Schoolplein

Missie

Wij, de mensen en dieren, leven allemaal op dezelfde aarde. Maar de verschillen in mensen zijn groot, soms net zo groot als een mug en een olifant. En dat is aan de ene kant fijn, maar soms ook weer niet.  Er is niet alleen het verschil in Culturen dat wereldwijd zichtbaar is, maar ook het verschil van mensen in 1 land is vaak overduidelijk. Hele bevolkingsgroepen worden vaak over 1 kam geschoren door velen van ons. 

De wereld een klein beetje mooier maken

Ieder mens kan iets betekenen om deze wereld een klein beetje mooier te maken. Nederland is bijvoorbeeld erg druk bezig met het klimaat, maar daardoor worden er ook veel andere dingen vergeten. Logisch ook, want we kunnen niet alles tegelijk. Wat wel kan is dat ieder zijn eigen stukje passie moeten laten gelden. Iets doen waar je goed in bent, iets doen waar je hart ligt. Wanneer we dit allemaal zouden doen, dan zou de wereld er heel anders gaan uitzien. Boosheid en frustraties zouden minder zichtbaar zijn en de compassie voor elkaar zou weer toenemen. Dit is één van de redenen dat ik iets wil doen.

Passie

Al lange tijd ben ik op zoek geweest naar iets waarin ik iets kan betekenen voor anderen, maar dat kon ik dan vaak niet combineren met mijn werk. En daar gaat al erg veel tijd in zitten, vandaar dat er ook altijd niets van kwam. Daarom zocht ik naar een combinatie waarbij ik beide tegelijk kon doen. Maar hoe kan ik nu mijn kunstwerken gebruiken om anderen te helpen, ik dacht altijd; ik maak alleen de wereld een klein stukje mooier, maar das wel een heel klein stukje … 🙁

Toch denk ik dat een mens moet blijven doen waar hij goed in is. En ik ben goed in het maken van mooie dingen, daar ligt ook echt mijn passie. Daarom wil ik ook mijn talent blijven gebruiken en mijn passie volgen. Het liefst maak ik de hele dag alleen maar mooie dingen. Maar daarnaast wil ik ook graag mensen helpen. Daarom ga ik dit nu combineren en 10% van de winst bij verschillende projecten doneren in een mooi project waar ik al lange tijd mee bezig ben.

 

Eten op school

Foundation Black and White | Eten op school

Thuis en toch vrolijk!

Woning | Hutje met tante

Het gezin voor de school

Gezin Nabangalla voor de school

Stichting Black and White

Sinds enkele jaren zijn Idaline (mijn vrouw) en ik lid van deze stichting en hebben wij 2 kinderen ‘geadopteerd’. Niet letterlijk, maar financieel. Ze heten Harriet Nabangalla en ……… Zij wonen nog gewoon in Kenia bij hun familie die erg arm is. En dat zijn zo ontzettend veel gezinnen daar en jammer genoeg kunnen wij 2 niet iedereen helpen. Wat we wel kunnen is iedere maand zorgen dat hun school, eten en kleding verzorgd wordt. Nu was het zo dat 1 van onze 2 kinderen daar geen matrassen thuis hadden om op te slapen. Ik zeg thuis, maar het was een erbarmelijke hut die lekte bij regen. Er zat een deur in maar geen deugdelijk slot en in een gevaarlijke buurt is dat geen pretje als moeder alleen met 2 dochters. Daarom is er voor hen geld opgehaald zodat ze konden verhuizen naar een veiligere buurt in een deugdelijk huis (met matras). Voor de kinderen is voor 5 dagen in de week vervoer naar school, eten op school en schoolkleding geregeld.

Maar nu komt het. De Keniaanse regering wil de scholen die bestaand niet op gehuurde grond hebben, dit moest grond zijn dat in eigendom was. Met andere woorden de school die reeds door ons was opgezet en al ca 130 kinderen onderdak en voeding bood (voeding thuis is voor hen een luxe), moest dicht. Nu moet er dus een nieuwe school worden gebouwd op eigen grond. En dat brengt veel kosten met zich mee. We hebben nu al een Sponsor weten te krijgen voor de grond zodat deze grond in ons eigendom is. Nu dus nog het gebouw, daar zijn we nu mee bezig.

 

 

Foundation Black and White | Begin van de fundering

De funderingen van de school

Foundation Black and White | Begin van de muur
Foundation Black and White | Fundering

Gerrie

Ik zeg de gehele tijd wij, want er is iemand daar ter plekke die alles wat hij heeft opoffert om dit allemaal mogelijk te maken. Hij heet Gerrie Hijmans en hij doet daar wat hij kan en ik doe hier wat ik kan. Samen met nog meer sponsors is er al gezorgd voor meer dan 130 kinderen! Dat is een heel mooi aantal! Maar ons doel is nu om een mooie school neer te zetten waarin we nog meer kinderen kunnen begeleiden naar een mooie toekomst! Want zonder de school zitten ze thuis. En thuis zitten betekend vaak weinig of geen eten. Kleding is amper kleding te noemen en een opleiding is een utopie.

U snapt nu denk ik wel mijn missie. Ik wil met mijn kunst mijn eigen passie blijven uitoefenen en tegelijkertijd deze kinderen een mooie toekomst bieden.

Helpt u mij mee !?

10% van de winst gaat naar dit doel! Wetende dat een kind al een maand lang verzorgt word voor 20,- dan is het nog gemakkelijker om hier aan te doneren zodat u weet dat het door u komt dat dit kind een toekomst heeft.

Gerrie met 2 kids

Foundation Black and White | Gerrie Hijmans

3 geslaagden op school

Foundation Black and White | Geslaagd

Pin It on Pinterest