Kunstopdracht Openbare ruimte van Waterweg Wonen

Enkele weken geleden ben ik begonnen met het beeldhouwen in dit enorme rotsblok, een Anröchter steen uit het zuiden van Duitsland. Het hakken in deze steen gaat super, het is niet een erg harde steen maar is wel taai. Het is dan ook behoorlijk hard werken voordat er een stuk weg gehakt is. In deze eerste weken heb ik ook nog een paar andere opdrachten tussendoor moeten maken wat eigenlijk vervelend was, maar toch ook weer een welkome afwisseling. Juist het begin van een dergelijk grote sculptuur is niet erg motiverend, tenminste niet voor mij. Er moeten namelijk grote stukken “domweg” worden uitgehouwen, verstand op nul kan je wel zeggen. Maar juist in dat soort momenten wanneer het verstand op nul kan, dan raak je in een soort van trance waardoor je dieper in je gevoel kan kijken en dit ook kan laten spreken. Dit zie je ook wel weer terug in de sculptuur omdat je in dat moment het hele verhaal weer opnieuw beleefd. Ook gebeurt het mij vaak dat ik op die momenten mooie ideeën binnenkrijg voor andere opdrachten en/of projecten.

Maar nu, na enkele weken komt er toch wel schot in de sculptuur. Gisteren (11-12-2012) had ik wel even een moment waarin ik dacht ppfffff…….. dit moet nog weg en dat moet nog weg, dit dus een week, dat nog een week en dan kan ik pas gaan vormgeven. En dat vind ik nu juist zo leuk om te doen, het daadwerkelijke vormgeven ….. 🙂

Aankomende weken ben ik nog wel bezig met het weghakken van overtollig materiaal. Tussendoor hoop ik zo af en toe wel wat aan de vormgeving zelf te kunnen doen. Waarschijnlijk kan ik dit ook niet laten en zal dit ook wel gebeuren waarna ik later weer moet besluiten het weer weg te halen omdat het bijvoorbeeld nog dieper moet komen te liggen. Dat is iets dat ik volgens mij nooit leer, mezelf beheersen om de de details te vroeg erin aan te brengen. Maar ja, ik doe er niemand kwaad mee behalve mezelf dan 🙂

De toren, oftewel de Big Ben moet nog verder uitgediepd worden alvorens ik gedetailleerd te werk kan gaan. Ik kan niet wachten! Vandaag trouwens nog even een foto genomen voor deze blog om de tussenstand door te geven. Op de foto’s kan je zien hoe het was, hoe het moet worden en hoever het nu is. Toch stiekem al een paar kleine details toegevoegd, zoals de stenen in de voorste boog. De 2e boog daar net achter heb ik al gedeeltelijk uitgehouwen en de 3e wil ik ook nog gedeeltelijk doen. Ook al staat dit niet op de schets maar ik denk toch dat dit het geheel mooi af zal maken.

Wanneer je de complete uitleg wilt lezen klik dan hier

Voor meer informatie kunt u mij altijd mailen – info@jck.nu of kijk op mijn website www.jck.nu

2 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest