Het resultaat na 3 weken hakken in dit marmeren blok. Ben benieuwd wat jullie er tot zover van vinden?

Nu de 3e week hakken aan deze marmeren sculptuur erop zit is de vorm nu toch enigzins herkenbaar en is er eindelijk tijd om wat gedetaileerder te werk te gaan. Als eerste is het nu belangrijk om de juiste positie van het hoofd te bepalen. Dat doe ik door al veel details toe te voegen zodat ik kan bepalen of en waar er nog materie moet worden weggehouwen. Toch kon ik het niet laten om al veel detail toe te voegen zoals de neusgaten en de uitgestoken tong van de hond.  Want na drie weken alleen maar te hebben gehakt en gezaagd is het een verademing om even lekker vorm te geven in dit fantastisch mooie witte Carrara marmer. En zoals je op de foto kunt zien komt de kop er al goed uit, nog wel veel te dik, maar dat komt volgende week vast goed. Ik ga volgende week de positie van de rest van het lichaam, zoals de poten e.d. bepalen. Hierna komen de vleugels aan de beurt die ik weer op de positie van het lichaam moet aanpassen omdat deze mooi vloeiend over de rug van de hond moeten vallen.

Afgelopen week was ook de opdrachtgever zelf nog even komen kijken (voor het eerst). Fijn te horen dat hij super enthousiast is en het op de voet volgt en blijft volgen. Maar hij heeft nu nog niet gezien hoe ik ben gevorderd qua detailering van de kop!! Ik ben  benieuwd wat hij hiervan vindt.

Aankomende week hoop ik in ieder geval de kop met ogen en oren meer gelijkend te krijgen inclusief de positie van het lichaam. Dat houdt eigenlijk in dat koninginnedag morgen slecht uitkomt. Daarnaast moet ik ook nog 2 andere projecten opstarten, 1 in hout en 1 in steen. Drukke week dus, maar wel leuk.

Volgende week zal ik weer een update plaatsen zodat jullie kunnen zien wat de vorderingen zijn in dit project, maar ook in de nieuw op te starten projecten.

Mijn complete portfolio vindt u op mijn website www.jck.nu en www.houtenbeelden-jck.nl waar u ook een reactie in mijn gastenboek kunt achterlaten. Ik hoor graag uw reactie.

No Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest