Wandsculptuur – Hanging in the moment

Het ontstaan van het ontwerp

Deze wandsculptuur is in opdracht door Jan-Carel uitgevoerd in een verweerd stuk beukenhout gevonden in het bos. De klant waar dit kunstwerk specifiek voor gemaakt is kwam bij Jan-Carel terecht doordat zij op zoek waren naar een uniek kunstwerk. Allereerst werd er gedacht aan een schilderij, natuurlijk ook erg mooi, maar toch wilde zij iets anders, iets wat niemand anders heeft. Door te googelen op verschillende zoektermen kwamen ze op deze site terecht. Ze zagen volgens hun woorden een grote verscheidenheid aan kunstwerken, van groot tot klein, van realistisch tot abstract en in steen en hout. Daarom besloten ze gewoon maar eens te bellen om te vragen of Jan-Carel wat voor ze kon betekenen. In dit gesprek legden ze uit wat zij wilden, namelijk een kunstwerk met hun persoonlijke verhaal daarin verwoord….. voor aan de muur wellicht? In plaats van een schilderij misschien? Zijn daar mogelijkheden voor?

Volgens Jan-Carel wel, dus hij ging voor de klant aan de slag.

 

Beeldhouwer Jan-Carel Koster | Wandsculptuur
Wandsculptuur | Schets Hanging in the moment VI

De sculptuur

Een week later kwam Jan-Carel al met een idee en een schets. Daarbij zat een kleine beschrijving waarin Jan-Carel precies verwoorde wat de klant zocht; De moeilijke tijd die zij samen hadden meegemaakt en overwonnen hadden kwam naar hun idee perfect over in het ontwerp van de wandsculptuur. Alleen een kleine aanpassing in de manier waarop de handen van de twee figuurtjes in elkaar grepen en zij moest een bob-line kapsel krijgen …… Geen enkel probleem natuurlijk, een extra persoonlijk tintje is meestal erg leuk, zo ook in dit geval. 

Het vervaardigen

Doordat alles uit 1 stuk is uitgehouwen was het vervaardigen van deze wandsculptuur zeker een uitdaging. De moeilijkheid zat hem vooral in de manier waarop Jan-Carel genoeg overzicht had op de stam waar de sculptuur in moest worden uitgehouwen. Daarnaast was een goede werkhouding ook een vereiste. Dit hield eigenlijk in dat Jan-Carel eerst een hele installatie moest maken alvorens hij goed aan het werk kon. En hoe klein deze sculptuur ook is, het was een hele uitdaging om dit uit te houwen.

Waar je bijvoorbeeld op moet letten is dat de figuurtjes recht onder elkaar hangen. En aangezien het dunste gedeelte maar 3-4 mm. dik is, moest eerst het onderste figuurtje worden uitgehouwen alvorens hij met de bovenste kon beginnen. Na veel gepuzzel is dit alles toch weer gelukt en was de klant zeer tevreden.

Dit was hun reactie …….

en die klant is bijzonder blij en trots op het resultaat! ☺️ Fantastisch werk Jan! Het hele traject verliep goed, het contact, begrip en inlevingsvermogen was erg prettig … en het resultaat is simpelweg 👌🏻👌🏻👌🏻

Formaat: Totale lengte ca 2.00 meter. De figuurtjes zijn ca 12 cm per stuk. 

 

 

Beeldhouwer Jan-Carel Koster| The making of
Beeldhouwer Jan-Carel Koster| The making of
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Beeldhouwer Jan Carel Koster
Average rating:  
 0 reviews

Pin It on Pinterest