Unieke wandafwerking

Bent u op zoek naar een uniek kunstwerk in uw interieur en dan met name een unieke wandafwerking? Kijkt u dan hier eens naar….!

Jan-Carel heeft als beeldend kunstenaar een exclusieve toepassing bedacht voor de wand. Hij heeft een sculptuur gebeeldhouwd in de wand, of eigenlijk op de wand. Hierdoor ontstaat er kunst op uw strak gestucte muur. Deze manier van beeldhouwen is uniek en juist daarom ook exclusief te noemen.

Kunst aan de muur

De afbeelding die u hierboven ziet is abstract qua stijl. Deze unieke wandafwerking leent zich uitstekend voor een modern en licht interieur als op de foto hierboven. Het contrast van de organische vorm op de strakke witte muur oogt als een perfect geheel. Vanzelfsprekend zijn er ook andere stijlen en afbeeldingen mogelijk en kan de kleur speciaal op uw wensen worden afgestemd.

Kunst met licht

Zelfs met licht erin verwerkt kan er met deze muurkunst worden gespeeld. Er kan thematisch worden gewerkt, maar de voorstelling kan ook volledig op uw specifieke wens worden afgestemd. Wilt u bijvoorbeeld een strakke abstracte vorm als hierboven, of zoekt u juist het realisme op. Beide stijlen vindt deze beeldhouwer een genot om het te maken, want in beide stijlen heeft hij zijn weg gevonden. Een geliefd huisdier of een bedrijfslogo is dan ook geen enkel probleem voor hem. Wat u ook aan hem vraagt, het resultaat zal uw verwachtingen overtreffen. Kunst aan de muur zoals een schilderij is in dit geval dan ook niet meer nodig.

De voordelen

Voordelen van deze manier van toegepaste kunst zijn natuurlijk dat de kunst en wandafwerking geen 2 aparte dingen meer zijn. Beiden zijn verweven tot 1 product … Muurkunst in de vorm van een wand sculptuur. Dit maakt dat de rust zeker niet wordt verstoord door een dergelijk beeldhouwwerk. Een ander voordeel is dat de kunst volledig is geïntegreerd in uw interieur. Alles is 1 geworden, en wanneer de tekst ‘Less is more’ u op de huid geschreven is, dan past deze unieke wandafwerking of beter gezegd deze Wall Art perfect bij u.

Tekst gaat verder onder dit filmpje

Unieke wandafwerking

Biologische wandafwerking

De wijze van stuken is niet anders dan normaal bij een strak gestucte gips wand. Wat wel anders is, is de soort gips of kalk die wordt gebruikt. Hier wordt een biologische kalkmortel gebruikt om de muur ademend en natuurlijk te houden. Wilt u een tint of kleur op de wand aanbrengen dan zal u een ademende muurverf moeten nemen om zo het effect van deze biologische mortel te kunnen blijven benutten.

Manier van werken

U wilt ook een wand sculptuur bestellen, hoe gaat dit dan in zijn werk? …….. Eigenlijk is het niet anders dan een normale muur stuken. Tenminste zo begint het in ieder geval wel. Er wordt eerst een hechtmiddel op de bestaande muur aangebracht alvorens te beginnen. Nadat de muur strak gestuukt is wordt er een verdikking aangebracht ter grote van de te maken wand sculptuur. Afhankelijk van het te maken object varieert de dikte van deze laag, maar een gemiddelde laag van 15 cm is redelijk gewoon. Nadat de stuclaag een beetje is ingedroogd (ca. halve dag) kan worden begonnen met het ontwerp uit te tekenen op de verdikking. Nadien kan er direct worden gestart met het uithouwen van de wand sculptuur. In het filmpje hierboven geeft Jan-Carel uitleg over zijn manier van werken.

Contact:

contact@jancarelkoster.com

Pin It on Pinterest