TIMELESS | JAN-CAREL KOSTER

Timeless is een door mij vervaardigde autonome, marmeren sculptuur van 2 meter hoog. Het onbewerkte blok woog ruim 4.800 kg.dat na bewerking nog ongeveer 2.500 kg. weegt.

De sculptuur is net als al mijn andere werken een Multi-Dimensionale sculptuur, wat inhoud dat de 4e dimensie een verhaal verteld dat als een soort van boodschap voor anderen wordt beschreven om de sculptuur compleet te maken. Deze ‘boodschap’ blijft als een soort energie in onze gedachte achter waarbij het zijn eigen plek in de ruimte krijgt waar het ons kan blijven herinneren aan deze energie.

Voor mij betekent deze sculptuur dat naar mijn gevoel de tijd steeds sneller lijkt te gaan. Tevens symboliseert het de relatief korte tijd die wij doorbrengen op aarde. In deze ‘korte’ periode moeten we allemaal leren om te genieten van de tijd die wij hebben. Leren te genieten van het moment alsof de tijd stil staat.

Maar stel je eens voor dat de tijd echt stil zou staan, …… wat dan?

Laten we daarom de dingen doen die we willen en kunnen doen en dit niet langer uitstellen tot ‘later’.
Want later komt wellicht niet of in een andere vorm dan dat wij denken.

Met deze gedachte is deze sculptuur ontstaan die als het ware bloeit, als een soort zaadje dat ontkiemt. De opening kan je zo positioneren zodat het zonlicht, die de levenskracht aan ons afgeeft, er doorheen straalt. De stralen om de opening mag je zien als de zonnestralen.

Wanneer je door de opening heenkijkt de leegte in, denk dan dat je als het ware door de zon heen kijkt, het licht in. Dit symboliseert het leven aan de andere kant van deze tijdszone, een plek waar tijd niet relevant is of zelfs niet bestaat.

OM DIE GEDACHTE KRACHT BIJ TE ZETTEN HEB IK DEZE SCULPTUUR ONTWORPEN EN UITGEHOUWEN IN DIT BIJNA 5.000 KG WEGENDE MARMEREN BLOK ‘ALICANTE ROJO”, WAARBIJ DE NAAM TIMELESS STEEDS MAAR IN MIJ BLEEF OPKOMEN EN IK ZONDER TWIJFEL DEZE NAAM KON GEVEN AAN DEZE SCULPTUUR.

Pin It on Pinterest