Stenen sculptuur ‘AVIKO’

DEZE STENEN SCULPTUUR GENAAMD “SALVAGED IN LIBERTY” VOOR AVIKO IS GEHOUWEN UIT EEN BLOK ALICANTE ROJO VAN 2 METER HOOG. EEN DERGELIJK BLOK WEEGT CA. 4.000 KG.

De sculptuur is in de Spaanse werkplaats (Catral) van Jan-Carel gemaakt en is daarvandaan getransporteerd naar de klant in Nederland.

In de fotogalerij hierboven is te zien waar de steen vandaan komt. Dit is een groeve vlakbij de werkplaats van Jan-Carel. Op 1 van de foto’s is te zien welk gedeelte van de berg wordt gebruikt om de sculptuur voor Aviko uit te houwen. De steensoort Alicante Rojo is een marmer soort dat ca 60 miljoen jaar geleden is ontstaan. Tijdens het houwen in dit materiaal komen er vaak fossielen en kristallen uit die tijd tevoorschijn. Zelfs kristalkamers zijn soms voorzien van water dat al die tijd opgesloten heeft gezeten.

De betekenis van deze sculptuur is beschreven maar vanwege de privacy niet openbaar vermeld. De stenen sculptuur was namelijk een geschenk voor de Directeur waarin een deel van zijn privé-leven in is opgenomen.

Wenst u nu voor uzelf of als relatiegeschenk ook een sculptuur, neem dan contact op met Jan-Carel. Hij staat u graag te woord.

Pin It on Pinterest