Houten Sculptuur (wand)

Kleine sculpturen

De meeste sculpturen die Jan-Carel maakt zijn qua formaat vrij fors tot groot te noemen. En of dit nu in steen is of in hout, dat maakt voor hem geen verschil. Deze houten sculpturen zijn voor de verandering gemaakt in een serie kleine wandsculpturen. Ze zijn allemaal gemaakt in oude stukken gevonden hout. Dit hout komt Jan-Carel tegen in het bos tijdens zijn wandelingen die hij ter inspiratie graag met Mica (zijn Duitse Herder) maakt.

Houtsoort

De houtsoort waar hij dan naar zoekt is eigenlijk altijd eikenhout. Dit omdat deze houtsoort erg duurzaam is en aan de buitenzijde een mooie verwering krijgt naarmate het langer in het bos ligt. De duurzaamheid wordt mede bepaald doorat er in Eiken hout het zogenaamde Looizuur zit dat de verwering vertraagd. Soms zit er al een beetje mos op wat een extra natuurlijke uitstraling met zich meebrengt. Het eiken moet dan wel enkele jaren tot misschien wel 10 jaar in het bos liggen eer dat de verwering dermate is gevorderd en het hout heeft gevormd. Dan pas kan Jan-Carel het beoogde contrast met zijn beeldhouwwerk verkrijgen. Juist daar is hij naar op zoek! Het door de natuur gevormde hout gecombineerd met zijn vakmanschap.

Formaten

De gemaakt figuren in hout zijn meestal tussen de 8 en 10 cm groot en zijn allemaal uit 1 stuk hout vervaardigt. Dat is kenmerkend voor zijn werk dat alles in 1 stuk wordt vervaardigd. Hierin is zijn vakmanschap weer terug te vinden wat de sculptuur zeker ten goede komt.

Ook zo’n sculptuur?

Wilt u nu ook eens wat anders aan de muur in plaats van een schilderij!?  Deze houten sculpturen maakt Jan-Carel ook in opdracht in elk denkbaar thema. Zo heeft hij ok voor iemand in deze stijl een uil gemaakt die binnenshuis erg leuk staan, zeker in combinatie met bijvoorbeeld natuursteen of een strakke achtergrond in een neutrale tint.

Levering

Na ontvangst van de betaling wordt uw sculptuur direct verzonden zodat er binnen Nederland meestal meet 1 of 2 dagen kan worden geleverd. Zie het filmpje over zijn natuurstenen wandlampen. Deze zijn beeld zwaarder en waren met de DHL WORLD WIDE verzonden.

Prijs

De prijzen zijn de vanaf prijzen, variërend per thema. De bergbeklimmertjes zijn er vanaf €. 350,- exclusief 9% BTW verzendkosten.

Informatie

Heeft u nog vragen dan kunt u natuurlijk altijd contact met hem opnemen. Hij staat u graag te woord. U kunt dan ook vragen om een speciaal en persoonlijk thema voor u te hanteren.

Telefoon 06-36110434     |      E-mail contact@jancarelkoster.com

Op zoek naar het juiste hout

Pin It on Pinterest