Deze handgesneden tafel met een blad van 10 cm dik is gemaakt in Suar hout. Suar is afkomstig uit Indonesië. Je spreekt het bijna uit als Zwaar hout en dat klopt ook, het blad is haast niet te tillen, zeker nu het is afgevuld met een glasheldere soft-top epoxy giethars. De houtsoort is prima te bewerken, mits je weet hoe nerven van hout in elkaar steken. Dit is geen hout voor beginnende houtbewerkers vanwege de kruisdraad die deze houtsoort heeft. En in dit blad zat er extra veel door ook takken die iedere keer een andere snijrichting gaven aan het hout. Een extra moeilijkheidsgraad dus, maar met wel een bijzonder mooi resultaat.

Woodlovin Bastards afgevuld met Epoxy

Sons of Anarchy Tafel | Beeldhouwer Jan-Carel Koster

HET EMBLEEM
HET EMBLEEM IS EEN AFGELEIDE VAN HET EMBLEEM VAN EEN WERELDWIJD VEEL BEKEKEN SERIE, ‘THE SONS OF ANARCHY’. MAAR IK HEB HIER EEN DRAAI AAN GEGEVEN ZODAT HET PAST BIJ HET CONCEPT VAN “ZWAARTAFELEN”, WAAR IK DE TAFEL VOOR HEB GEMAAKT. HET IS EEN ABSOLUUT UNICUM WAAR ZEKER GEEN 2E VAN IS.

In het bovenstaand filmpje is redelijk goed te zien hoe mooi deze tafel is, maar in het echt is hij nog veel mooier! Dan zie je de diepte in de tafel die door het gebruik van de epoxy nog gewoon als tafel is te gebruiken, maar toch het mooie 3D effect heeft. Een ware MUST SEE!! Hij staat bij Zwaartafelen in Hoevelaken / Amersfoort waar je tijdens hun openingstijden gezellig binnen kunt wippen om o.a. deze tafel te bekijken.

PROTOTYPE
Natuurlijk dient deze tafel als voorbeeld voor de vele mogelijkheden die deze techniek met zich meebrengt. Denkt u eens aan een familie of gemeente wapen in een dergelijke tafel of in iedere andere uitvoering die je maar wenst. Alles is mogelijk. Voor meer info hierover kan je mij altijd een mail sturen (info@jancarelkoster.com ) of ga gewoon langs en laat je informeren.

Pin It on Pinterest