Epoxy tafel van natuursteen

Deze unieke tafel is gemaakt van een 160 kg wegende plak natuursteen, Diabas genaamd. De steen is afkomstig uit Duitsland en wordt veel door Jan-Carel gebruikt. Niet alleen uit kwalitatief oogpunt, maar zeer zeker ook vanwege het uiterlijk van de steen. Zeker in een epoxy tafel als deze is het belangrijk alle facetten vooraf goed te overdenken.

Het ontstaan

Tegenwoordig zie je veel houten tafels in combinatie met epoxy en daar is veel kwaliteitsverschil in. Wat Jan-Carel niet doet is concessies doen aan de kwaliteit, want als hij iets in gedachten heeft, zal het minstens zo mooi moeten worden als in zijn gedachten. En dat wordt het ook altijd, meestal zelfs nog mooier. Waar hij altijd naar op zoek is, is diversiteit, vakmanschap en kwaliteit in zowel het materiaal als uitvoering. Nu er veel houten epoxy tafels in de omloop zijn, de zogenaamde rivier tafels bijvoorbeeld, zoekt Jan-Carel naar de tegenligger van de houten rivier tafel. Dit heeft hem het idee gegeven van een stenen epoxy tafel. De door hem genoemde epoxy Oceaan tafel is zo ontstaan.

Het vervaardigen

De tafel is zoals gezegd gemaakt van een aan de onderzijde vlakke plaat Diabas. De bovenzijde is de verweerde kant van de berg waar de steen ooit geleefd heeft. Op die manier is het uiterlijk erg ruig, maar ook erg mooi te noemen. Allerlei kleur schakeringen zijn hierin te vinden. Door het gebruik van de glasheldere epoxy blijft dit zicht op de steen onveranderd. Wat heden ten dage ook veelvuldig gebeurt is dat een houten plak in een vierkante mal wordt neergelegd, de bak wordt afgevuld met epoxy. En de tafel is geboren. Zo gaat Jan-Carel dus niet te werk, dat is te eenvoudig. Hij heeft met de hand een mail gemaakt exact in de vorm van de stenen plaat. Op die manier blijft de ruige natuurlijke vorm gewaarborgd in de rand van de tafel. De 9 lagen epoxy die op de tafel zijn gegoten zijn hebben een gezamenlijke dikte van ca 9-10 cm. Daarna is de tafel afgewerkt met 3 lagen anti-kras waarna het geheel is gepolijst om de strakke glanzende uitstraling te verkrijgen. Het geheel is compleet gemaakt met een voetstuk van mat zwart gecoat metaal die een strakke vorm heeft. Dit geeft een prachtig contrast met de natuurstenen uitstraling van het blad zelf.

Van het vervaardigen vind je hieronder een FILMPJE zodat jullie kunnen zien hoe het maak proces in zijn werk gaat.

Geïnteresseerd

Bent u nu betoverd door deze schitterende epoxy tafel!? …… Dat kunnen wij ons voorstellen…. Al is de tafel in het echt nog mooier dan u zich nu kunt voorstellen. Maar u heeft geluk, tot nu toe heeft Jan-Carel hem nog in zijn bezit en is deze op afspraak te bezichtigen. Bedenk wel, wanneer u hem ziet, dan bent u verkocht. Uniek is een te klein woord voor deze wel heel bijzondere tafel. U kunt een afspraak maken door een mail te versturen naar:

contact@jancarelkoster.com

Pin It on Pinterest