Deelname – Kunst in Duin 2012

Kunst in Duin 2012

Kunst in Duin beleefde in 2008 de eerste succesvolle editie. Het festival brengt de top van Nederlandse beeldhouwers in het Noordwijkse Pieter Florisdal bijeen. Zo zijn er kunstenaars uit binnen- en buitenland die ter plekke hout, steen, staal en glas en andere natuurlijke materialen bewerken.

In  2012 zal het  thema ‘VerBEELDING’ zijn. Ook andere kunstdisciplines worden goed vertegenwoordigd. Schilders en tekenaars van landschap, flora en fauna zijn aanwezig om hun kunsten te etaleren. Hiertoe wordt een ontmoeting gestimuleerd tussen de beeldhouw- en schilderkunst.

Dit jaar doe ik voor de 3e maal mee. De vorige keer heb ik een bijna 3 meter hoge sculptuur gebeeldhouwd uit een Eiken stam waarin ik 2 van mijn dochters heb uitgebeeld. (zie foto).

In 2012 heeft de Stichting Kunst in Duin een thema aangeleverd, namelijk VERBEELDING. Nu kan je natuurlijk met dit thema alle kanten op, voor mezelf heb ik hier mijn eigen thema aan gekoppeld, namelijk FUKUSHIMA. Dit project FUKUSHIMA hoort bij een project dat is geïnitieerd door Ed Hanssen, Fred van Welie en Taro Airzu, waarbij de opdracht is om een “Gogyioshi” (Japanse dichtvorm) te verbeelden in een kunstwerk. De overkoepelende projectnaam is “Gogyoshi Art Project” waar meerdere kunstenaars aan meedoen. Tijdens het Kunst in Duin Festival zal ik mezelf bezighouden met het vervaardigen van deze sculptuur. Iedereen is van harte welkom om mijn vorderingen te komen bekijken en volgen in de komende dagen (van woensdag 29 augustus tot en met zondag 2 september).

Het betreffende gedicht kunt u hier vinden. Voor verdere vragen kunt u altijd contact opnemen via mijn website www.jancarelkoster.com of info@jancarelkoster.com

Kunst in Duin – VERBEELDING

“Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal” (Albert Einstein).

Het thema van dit jaar is VERBEELDING. De kunstenaars prikkelen de bezoekers om zich een beeld in het hoofd te vormen; een zogenaamde visualisatie van de kunstwerken die nog gaan ontstaan. Op die manier wordt op een ontspannen manier de creativiteit ontwikkeld en de fantasie geprikkeld. Kunst in Duin stimuleert bewust de interactieve ontmoeting tussen de nieuwsgierige bezoeker en de onbevangen kunstenaar. Kunstenaars uit alle disciplines zullen vertegenwoordigd zijn.

Naast het spectaculaire woodcarven, zullen dit jaar ook land-art kunstenaars hun opwachting maken met indrukwekkende locatie- gebonden kunstwerken. Een deel van het Kunst in Duin-terrein zal worden omgetoverd in een Kinder Kunstdorp, waar gedurende het festival verschillende creatieve en leerzame activiteiten worden georganiseerd voor kinderen van alle leeftijden.

Staatsbosbeheer

Het duingebied ‘Hollands Duin’, waar Kunst in Duin plaatsvindt, valt onder auspiciën van Staatsbosbeheer; de belangrijkste partner in het Kunst in Duin-festival.  Dit schitterende natuurgebied vormt hierbij meer dan een decor; het leert de bezoekers wat het in stand houden, herstellen en ontwikkelen van het natuurgebied inhoudt, voor mens én natuur. Tijdens het  festival dient het gebied als inspiratiebron en werkterrein voor de deelnemende kunstenaars.

Periode, locatie & entreeprijs

Het kunst in Duin-festival vindt van woensdag 29 augustus tot en met zondag 2 september plaats in het Piet Florisdal in Noordwijk (Hollands Duin richting Duindamseslag. (zie ook locatie en parkeren). De entreeprijs is voor volwassenen  € 5,00 (inclusief een consumptie en een programmaboekje). Kinderen vanaf 11 jaar betalen € 2,00. Deelname aan het Kinder Kunstdorp bedraagt  € 5,00.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest