Ajax Tafel voor het goede doel

De AJAX tafel van Nederland

Deze Ajax tafel is voor de echte Ajax fan. Jan-Carel is begonnen met het uithouwen van het oude Ajax logo / embleem in een tafelblad. Voordat hij begon heeft hij een poll op het internet gehouden omtrent de keuze welk logo te gebruiken. Er is natuurlijk het logo dat momenteel wordt gebruikt. Je hebt het oude logo, maar ook combinaties van die twee. De uitkomst van de poll was het oude logo, eigenlijk koos bijna iedereen hiervoor. Sommigen kozen voor de combinatie, maar niemand voor het echte logo dat momenteel wordt gebruikt. Kortom, de keuze was niet moeilijk! Zeker ook omdat het oude logo wat mooier is om uit te houwen in plaats van de 11 strepen die een gezicht moeten voorstellen in het nieuwe logo. Eigenlijk zat er in het gecombineerde logo de meeste uitdaging, maar er is toch gekozen om een echt bestaand logo te maken en daarom dus het oude logo

De tafel

Het Ajax logo wordt uitgehouwen op een formaat van 75 cm doorsnee in een 10 cm dik SUAR houten blad. Dit blad heeft een formaat van 100 x 115 cm. Wanneer het logo gereed is word deze weer afgevuld met een glasheldere epoxy giethars zodat er weer een vlak geheel ontstaat en de tafel weer is te gebruiken waar deze voor is bedoeld. De bedoeling is dat er een metalen bar onderstel onder komt zodat de tafel als een sta/bar tafel kan fungeren. Net als de tafel die ik voor Max Verstappen heb gemaakt (Klik hier voor foto’s van de Max Verstappen tafel).

Goede Doel

Had ik al verteld dat Jan-Carel deze AJAX tafel voor een goed doel maakt? Nou ….. dat doet hij dus! Jan-Carel is al begonnen met dit logo uit te houwen in een tafelblad met als doel de opbrengst (winst)  te gebruiken voor 2 goede doelen:

Deze stichting is van een jeugdvriend van Jan-Carel. En deze man vind het fijn om te weten  dat gedoneerd geld terecht komt waar het voor bedoeld is. En dat dit niet blijft hangen in de hogere kringen van een stichting. Bij deze stichting word het geld gebruikt om gezinnen met een ernstig of terminaal ziek kind te ondersteunen. Bijvoorbeeld om een laatste wens in vervulling te laten gaan. Of om zorg thuis te kunnen bieden wanneer dat nodig is.

Deze Stichting zorgt voor deze Nederlandse gezinnen in zware tijden.  Zo is er onlangs een kamer bijgebouwd aan een huis waar het betreffende kindje thuis kon verblijven. Het kindje had permanente zorg nodig. De St. heeft voor alles gezorgd, maar helaas kwam hier de hulp te laat. Maar er zijn meer kinderen/gezinnen die hulp hard nodig hebben.

Al met al een schitterend doel om aandacht aan te besteden. Zie de website van Stichting Zorgeloos Kind

De reden om ook dit goede doel te steunen is omdat Jan-Carel met deze stichting bezig is om in Kenia gezinnen te helpen. Het gaat dan vooral om de primaire en secundaire levensbehoeften van hun kinderen; eten, kleding en scholing. Zo heeft Jan-Carel en zijn vrouw Idaline 2 kinderen geadopteerd. Dit houd in dat ieder kind ter plaatse in het gezin wordt opgevoed waar zij geboren is. Jan-Carel en Idaline betalen voor eten, kleding en scholing, waarbij ze op die manier 5 dagen in de week eten op school krijgen. Één van deze gezinnen heeft Jan-Carel geholpen om te verhuizen naar een veilige locatie zodat zij met haar tante en nichtje (vader was vermoord en moeder onlangs overleden) konden wonen in een huis waar ze niet bang hoefden te zijn.

Naast dit alles heeft Jan-Carel samen met Gerrie Hijmans (Hij woont in Ukunda en regelt alles), de taak op zich genomen om een nieuwe school te bouwen. De school die Gerrie al had opgericht en waar nu ca. 80 kinderen naar toe gaan, moest weg van de Keniaanse regering. Nu wordt er een nieuwe school gebouwd voor al deze kinderen zodat zij 5 dagen in de week worden verzorgd, maar ook geschoold.

Zie de website van de Black and White foundation

Wat gebeurt er met het geld?

Met het opgehaalde geld dat 50/50 wordt verdeeld over de twee stichtingen worden direct gezinnen in nood geholpen. Gezinnen die zowel in Nederland als in Africa (Kenia) wonen.

Om die reden heeft Jan-Carel aangeboden om een kunstwerk te maken en die te koop aan te bieden aan de hoogste bieder. De volledige winst zal naar deze stichtingen gaan.

Hieronder vind u nog een filmpje waar u de vorderingen van het project kunt volgen.

De AJAX tafel van Nederland

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Beeldhouwer Jan Carel Koster
Average rating:  
 0 reviews

Pin It on Pinterest