10.000 kilo wegende steen die moet worden omgetoverd tot een kunstwerk

De steen die is uitgezocht in de steengroeve in Zuid Duitsland is reeds in mijn werkplaats bezorgd. Dit is overigens makkelijker geschreven dan dat het ook daadwerkelijk was, helemaal toen bleek dat ik de steen rechtop wilde hebben staan. Na vele pogingen om dit te realiseren en helemaal toen de banden knapten gaf de chauffeur het op.

Dit was toch echt een klus voor iemand met een zwaardere machine. Het van de wagen tillen ging nog net, maar zodra het gehele gewicht vanuit 1 plek getild moest worden, tja dat ging niet lukken.

Dan toch maar een zwaardere kraan geregeld om deze enorme steen in mijn werkplaats op zijn plek te krijgen. Hij moet ook rechtop staan omdat het ontwerp zodanig is gemaakt. Liggend is voor mij geen optie. De zwaardere kraan kwam een tijdje later dan gepland maar sinds vorige week (eind Juni) staat de steen dan toch op zijn plek. Het was wel even passen en meten, want ook met de zwaardere kraan was dit toch geen makkelijke klus. En ook nog riskant, want mochten de banden losslippen dan is er geen houden aan. Als 10.000 kg. valt, dan valt het toch echt en met een behoorlijke dreun zal het de vloer versplinteren. maar gelukkig is alles goed gegaan en stond de steen na een klein uurtje waar hij moest staan.

Nu was het alleen nog maar een kwestie van een steiger er omheen bouwen en ik kan gaan hakken. Dat klinkt leuk, maar ik was al begonnen met een andere sculptuur die ook voor Waterweg Wonen in bestelling is en daarnaast ben ik ook nog bezig met een groot marmeren blok van 3.000 kg. die ik moet omtoveren in een monument. Al met al dus erg veel te doen en ditmaal bijna alles in steen. Over de houten sculpturen heb ik het nu nog maar niet gehad. Maar ook die staan in bestelling en zal ik ergens tussendoor moeten zien te maken.

Gelukkig is mijn werkwijze zodanig dat ik altijd meerdere projecten naast elkaar heb lopen zodat ik kan wisselen in mijn werkzaamheden. Dit zal ik dus ook nu gaan doen. Morgen 6-7-2012 ga ik weer een dagje aan sculptuur III werken zodat ik ook met de opdrachten van Waterweg Wonen, t.b.v. de beeldenroute in Vlaardingen vooruitgang boek.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest